Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Rezultatele Competitiei 2011 privind acordarea granturilor de cercetare

de Stefan Vlaston     Contributors.ro
Vineri, 23 septembrie 2011, 12:42 Actualitate | Opinii

Stefan Vlaston
Foto: Arhiva personala
Apar primele rezultate ale schimbarilor aduse de Legea Educatiei Nationale. Si de un ministru care nu este prizonier al grupurilor de interese constituite de-a lungul anilor in Romania.

Esentiala a fost constituirea, in primavara, a CNCS, Consiliul National al Cercetarii Stiintifice. Iata o parte a membrilor staff-ului acestui important Consiliu:

Prof. univ. dr. BABEŞ Alexandru, Presedinte, Conf. dr. ing. BRUJAN Emil Alexandru, vicepresedinte, Conf. univ. dr BĂDESCU Gabriel, Prof. univ. dr. ing. CARJA Gabriela, Conf. univ. dr. DIMA Mihai Robert, Conf. univ. dr KRISTALY Alexandru, etc.

Ati auzit de ei ca fiind parlamentari, rectori, amestecati in scandaluri de coruptie, incompatibilitati, plagiate, salarii uriase in mai multe posturi simultan? Eu nu. Si urmaresc de multi ani fenomenul universitar. De altfel, faptul ca unii nici n-au fost promovati profesori, arata gradul de incompatibilitate cu naravurile si obiceiurile clanurilor universitare, care au transformat invatamantul superior romanesc in fabrici de diplome. In schimb, accesul lor in functiile de conducere de la CNCS s-a facut pe baza unei opere stiintifice remarcabile, recunoscute international si, iata, a caracterului si responsabilitatii fata de destinele cercetarii romanesti.

Prima surpriza apare din comunicatul CNCS:

„Pentru prima oară în istoria competiţiilor de granturi din ţară, procesul de evaluare a fost efectuat 100% cu evaluatori din străinătate. Deşi legea preciza că este nevoie de minim 50% evaluatori din străinătate, CNCS a considerat necesar ca acest procent să fie în această competiţie de 100%.”

„Au fost stabilite criterii de eligibilitate riguroase, cu scopul de a concentra resursele pe grupurile foarte performante, criterii care au redus serios numărul celor eligibili să intre în competiţie, şi, implicit, numărul celor eligibili ca experţi evaluatori”

Citeste articolul complet si comenteaza pe Contributors.roCiteste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

840 vizualizari


Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri