Turistii sunt avertizati sa nu urce in 'Strunga Dracului', aflata la altitudinea de 2.300 de metri, in Muntii Fagarasului, unde exista pericolul de caderi de stanci, a anuntat marti, intr-o conferinta, Seful Serviciului Public Salvamont Sibiu, salvamontistul Adrian David, citat de Agerpres.

"Dumnezeu ne-a ferit anul trecut, ca intr-o duminica sa nu fie nimeni in zona, cand au cazut stanci. Vom pune lanturi si panouri de avertizare. Practic blocam accesul cu lanturi in Strunga Dracului. Este un horn de 200 de metri lungime, 120 de metri diferenta de nivel, inclinatie de 80 de grade, la o altitudine de 2.300 de metri. Accesul in Strunga era asigurat cu cabluri si lanturi, pe post de balustrada, cu scarite metalice, care in mare parte au fost distruse si ingropate de stancile cazute", a explicat Adrian David.

Acesta a precizat ca Strunga Dracului este periculoasa inca de anul trecut, cand, in toamna au inceput sa se desprinda primele stanci uriase. Stancile care au cazut sunt de marimea unui microbuz.

Tocmai din cauza pericolului de moarte, salvamontistii sibieni au refuzat deocamdata ajutorul oferit de alpinistii de la Clubul Alpin Roman, cei care au dorit sa intre in Strunga Dracului sa securizeze zona.

"Anul trecut in toamna, la Strunga Dracului, au cazut stanci cat un microbuz, care s-au pravalit pe acest traseu turistic. Am inchis traseul turistic respectiv, am pus placi de avertizare care au disparut. Vrem sa blocam accesul aici in zona, fiind deosebit de periculoasa. Exista riscul de caderi de stanci, din zona limitrofa Strungii Dracului. Am primit o solicitare din partea Clubului Alpin Roman, de degajare a stancilor, am refuzat-o tocmai din cauza ca este deosebit de periculoasa zona", a mai precizat Seful Salvamont Sibiu.