La cateva zile de la demararea concursului "Salvatorii Pamantului", RFI Romania a strans deja foarte multe idei de la copiii care s-au transformat in mesagerii planetei, care are nevoie sa fie protejata de poluare, metode invazive de producere a energiei sau constructii.

Desen de Cristina AndreeaFoto: RFI Romania

Din Galati, Targu Neamt, Buzau, Iasi, Braila, Suceava sau Capitala, copiii sunt cheia unui mediu protejat, iar RFI Romania le ofera ocazia sa fie creativi si grijulii cu mediul inconjurator inca de la o varsta frageda, iar efortul lor le este rasplatit.

Fiecare copil care se inscrie in concurs primeste automat un puzzle personalizat Ziua Mondiala a Mediului. RFI Romania dedica o pagina exclusiva a www.rfi.ro fiecarui desen, iar adeptii ideii salvatoare au ocazia sa comenteze, sa dea share paginii sau like.

La finalul fiecarei zile, desenul care strange cele mai multe like-uri va fi premiat cu un joc extraordinar. Buki Instalatie Eoliana este un joc potrivit copiilor de peste opt ani, nominalizat in competitia Jucaria Verde a anului la Toy Fair 2011 de la Nurenberg. Cei mici vor construi o instalatie eoliana cu ajutorul careia vor incarca o baterie, un acumulator sau vor aprinde un bec si toate acestea folosind exclusiv energia vantului.

Pana pe 1 iunie, RFI Romania strange cele mai atractive idei de salvare a planetei, iar pe 5 iunie, de Ziua Mondiala a Mediului, vom arata ca cei mici sunt viitorii salvatori pentru ca au idei constructive, sunt sarguinciosi si merita sa fie implicati in astfel de evenimente de mediu.

Pe 5 iunie, Ziua Mondiala a Mediului, RFI Romania deschide expozitia "Salvatorii Pamantului" in cadrul evenimentului "Aventurile Stiintei" care se desfasoara la Baneasa Shopping City. Cei mici vor fi premiati in cadrul Galei Salvatorii Pamantului, iar operele lor vor fi expuse pana pe 30 iunie.

Concursul "Salvatorii Pamantului" face parte din evenimentul organizat de RFI Romania cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.

Campanie realizata cu sprijinul Lafarge Romania, Fundatia ACVATOT si Romprest. Parteneri media: Romania Libera si HotNews.ro.