Ceea ce pare, la o prima vedere, a fi o reclama stradala morbida la servicii funerare este, de fapt, o idee ingenioasa a unei companii de publicitate din Canada, care avertizeaza soferii in privinta pericolului la care se supun folosind telefonul mobil la volan. Banner-ul, ce se afla in provincia canadiana Ontario, este foarte simplu, dar are un impact foarte puternic asupra trecatorilor.

O agentie de publicitate din Canada foloseste psihologia inversa pentru a semnala pericolul la care se supun soferii ce folosesc telefonul mobil in timpul condusuluiFoto: Captura YouTube

Reclama alb-negru pe care scrie "Text and Drive" pare a fi ori o gluma morbida, ori o strategie de marketing gandita de cineva care, fara indoiala, stie cum sa isi atinga publicul tinta. Insa pe pagina dedicata a asa-zisei companii de servicii funerare - Wathan Funeral Home - agentia de publicitate John St explica intr-un mesaj ca aceasta campanie este programata pentru a trage un semnal de alarma in randul soferilor care obisnuiesc sa isi foloseasca telefonul mobil in timp ce sofeaza.

Inregistrarea de mai jos a fost publicata pe canalul de youtube al companiei de publicitate in urma cu doua zile si a inregistrat deja peste 30 de mii de vizualizari.

Citeste si: