Tom Davies, in varsta de 19 ani, a incheiat la finalul saptamanii trecute calatoria sa in jurul lumii, mergand pe bicicleta circa 29 de mii de kilometri. La intoarcerea sa in Londra in jur de 100 de persoane il asteptau pentru a il felicita pentru recordul de "cel mai tanar ciclist care a calatorit in jurul lumii", desi tanarul este, in prezent, in asteptarea validarii recordului sau de catre specialistii de la Guinness World Records, conform bbc.co.uk.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tom Davies a pedalat in ultimele 6 luni circa 160 de kilometri pe zi, indiferent de conditiile meteorologice intalnite si de pericolele ce i-au iesit in cale, de la faptul ca a fost atacat de un grup de maimute, urmarit de o haita de caini in Albania si fugarit de pasarea emu in Australia.

In tot acest timp Tom a strans mai mult de 50 de mii de lire, bani care vor fi donati asociatiei care lupta impotriva cancerului de prostata, comunitatii Carney care ajuta tinerii defavorizati si fundatiei Sohana Research.

Tom a declarat ca actiunea sa a fost o provocare pentru care s-a pregatit de-a lungul timpului si pe care a planuit sa o faca inainte sa inceapa sa studieze in domeniul ingineriei materialelor la Loughborough University din Marea Britanie.