Tehnologia e un lucru minunat, iar cu asta putem fi toti de acord. Ne-a dat o multime de dispozitive inteligente, solutii pentru probleme si modalitati de a ne usura vietile, potrivit Playtech.

Totusi, ne-a si luat cate ceva, iar cei de la Cracked sunt de acord cu asta. Acum, nu ne referim la calitatea relatiilor umane, la timpul liber petrecut contempland natura in locul ecranului de la smartphone sau la fotografiile fara filtre.

Cu siguranta, nu ne lipseste tot ceea ce tehnologia ne-a rapit, dar amintirea vremurilor in care telefoanele inteligente erau doar o proiectie futurista nu are cum sa nu ne trimita macar putin intr-o stare de melancolie.

TV-ul si promisiunea ca vine ceva bun dupa publicitate

Stirile nu ne plac si nu ne fac fericiti dintr-o varietate de motive evidente. Totusi, acum le uram mai degraba pentru continutul marcat de energie negativa si de tragedie. Inainte, uram suspansul in care ne tineau. Cu siguranta, nu ai auzit doar o data o formulare precum: "Politia locala spune ca un parc este plin cu extraterestri mancatori de oameni. Mai multe informatii vom avea dupa telenovela de la ora 5, in editia de seara".

Din fericire, avansul tehnologic ne-a salvat de aceasta asteptare neplacuta. Acum, chiar daca urmaresti stirile la TV si reporterii incearca acest tip de teasing,cu un search pe Google afli tot ce te intereseaza, pentru ca e imposibil sa nu existe zeci sau chiar sute de oameni care stiu deja despre ce e vorba si au scris pe Twitter sau Facebook ceva.

Nu mai inchizi trantind telefonul in furca

Aceasta perioada preistorica despre care vorbesc este una in care utilizam niste dispozitive bizare, numite telefoane fixe. Majoritatea aveau un receptor, iar singurul sau avantaj, in afara de aerul romantic-retro, era ca il puteai tranti fara mila atunci cand te supara cineva. Efectul era mult mai dramatic decat acum, cand inca ai posibilitatea de a apasa violent pe butonul de inchidere a apelului de pe ecranul tactil al telefonului tau inteligent, fara a simti insa vreo satisfactie interioara.

Totodata, foarte putini oameni mai pierd apeluri. Si nu ne referim la cele care figureaza la loc de cinste pe ecranul smartphone-ului, insotite de mesajul "Apel pierdut". Ne referim la zilele cand puteai raspunde la telefon dupa 30 de ori in care ai fost apelat de aceeasi persoana, atunci cand in sfarsit esti in dispozitia buna. Ba chiar ii puteai spune ca ai sunat inapoi, dar nu era vina ta ca nu a raspuns. Era, probabil, la toaleta. Acum, poti incerca acelasi pretext, dar vei parea un mincinos.

integral pe Playtech