Cel mai lung si mai inalt pod de sticla din lume va fi inaugurat, in luna iulie, in China, in parcul national Zhangjiajie, despre care se spune ca a fost sursa de inspiratie a planetei Pandora din filmul Avatar, regizat de James Cameron, informeaza CNN, citat de Mediafax.

Cel mai inalt pod de sticla din lumeFoto: Captura YouTube

Podul de sticla va uni doua vârfuri din zona denumita Zhangjiajie Grand Canyon, din provincia chineza Hunan, si se va intinde pe o distanta de 430 de metri, având o deschidere de sase metri.

Podul este construit la o inaltime de 300 de metri. Comparativ, Grand Canyon Skywalk, o atractie turistica construita pe unul dintre peretii vestici ai Marelui Canion din Statele Unite ale Americii, are 21 de metri lungime si se afla la o inaltime de 219 metri.

Constructia chineza este opera arhitectului israelian Haim Dotan, care a realizat si pavilionul Israelului la Expo 2010 Shanghai. Potrivit acestuia, podul are capacitatea de a sustine 800 de persoane odata.

Parcul Zhangjiajie este o rezervatie naturala forestiera situata in vecinatatea orasului Zhangjiajie, in nordul provinciei Hunan din Republica Populara Chineza. Cu o suprafata de 56 de kilometri patrati, parcul a fost deschis publicului din 2009 si, potrivit CNN, a reprezentat sursa de inspiratie pentru planeta Pandora, creatia regizorului James Cameron in filmul Avatar, aparut in 2009.