Actorul Daniel Craig, care avea un "permis pentru crima", in calitate de agent secret in filmele din seria "James Bond", a primit, marti, un "permis pentru salvare" din partea ONU care a acordat starului britanic primul titlu de ambasador global pentru eliminarea minelor si explozibililor de razboi, relateaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Daniel Craig - care in aceasta perioada filmeaza pentru urmatorul lungmetraj din seria "James Bond", in care va interpreta pentru a patra oara rolul agentului 007 - va participa in urmatorii trei ani la diverse campanii in calitate de ambasador global pentru U.N. Mine Action Service (UNMAS), pentru care va incerca sa obtina sprijin politic si financiar.

"Vi s-a dat deja un permis pentru crima (in calitate de James Bond), iar acum eu va dau un permis pentru salvare", a declarat secretarul general al ONU Ban Ki-moon, adresandu-i-se lui Daniel Craig, in cadrul unui eveniment special, ce a avut loc marti la sediul din New York al Organizatiei Natiunilor Unite.

"Permis pentru crima/ Licence to Kill" este, de altfel, titlul unui film din seria "James Bond". Lansat in 1989, acel film l-a avut ca protagonist pe actorul Timothy Dalton.

Potrivit datelor oficiale comunicate de ONU, 162 de state sunt membre ale Conventiei pentru interzicerea minelor antipersonal. In 2014, reprezentantii ONU au distrus peste 400.000 de mine terestre si explozibili ramasi activi in urma unor razboaie si peste 2.000 de tone de arme vechi.

"Sunt onorat sa accept acest titlu, sunt recunoscator pentru faptul ca voi avea sansa de a lucra alaturi de oameni care isi risca vietile in fiecare zi pentru ca oamenii obisnuiti sa poata sa traiasca vieti obisnuite. Voi incerca sa fac tot ce este omeneste posibil in aceasta privinta", a declarat actorul britanic.

Daniel Craig reia rolul agentului 007 in cel de-al 24-lea film din seria "James Bond", intitulat "Spectre", a carui lansare este programata pentru 6 noiembrie.