Disney a prezentat-o vineri pe printesa Elena din Avalor, prima printesa latino din istoria grupului, care va fi vedeta unui nou serial animat difuzat de postul de televiziune Disney Junior, informeaza Mediafax.

Elena, printesa latinoFoto: Captura YouTube

Printesa Elena va debuta pe micile ecrane in 2016, intr-un episod din serialul "Sofia the First", iar apoi va avea propriul serial care ii va fi dedicat in intregime.

Intr-un mesaj publicat pe blogul sau oficial, grupul Disney afirma ca printesa Elena, in varsta de 16 ani, este "o tanara aspiranta la tron, indrazneata, iubitoare, amuzanta si isteata, in regatul fictiv Avalor".

Acel regat va fi definit prin diverse elemente care tin de cultura si folclorul latino.

Reprezentantii grupului american spun ca acest serial va fi difuzat in 25 de limbi in lumea intreaga si va transmite "mesaje pozitive si lectii de viata" pentru copii si tinerii spectatori, dar si invataminte despre "autoritate, rezistenta, diversitate, compasiune si importanta pe care le au familia si traditiile familiale".

In trecut, Disney a lansat pe micul ecran si alte printese care nu erau caucaziene - Jasmine, printesa orientala care s-a indragostit de eroul din "Aladin", Pocahontas, o tanara amerindiana, dar si Mulan, o indrazneata eroina din Asia, care a salvat China deghizandu-se intr-un barbat. Insa niciuna dintre aceste printese nu a avut un serial care sa ii fie dedicat.

Grupul Disney a facut istorie in 2009 atunci cand a lansat prima printesa de culoare, Tiana, in filmul animat "Printesa si Broscoiul/ The Princess and the Frog".