Statul Islamic incearca sa vanda ramasitele jurnalistului decapitat James Foley parintilor acestuia sau guvernului american pentru suma de 1 milion de dolari, potrivit unui raport, citat de New York Post.

James FoleyFoto: Captura YouTube

Un intermediar contactat de ISIS pentru a incheia oferta a spus site-ului BuzzFeed ca gruparea terorista incearca sa prezinte intelegerea ca pe un act de mila pentru familie, o dovada de „umanitate”.

Grupul fundamentalist islamic, care detine controlul unei mari parti din Irak si Siria, si-a finantat armata prin vanzarea de petrol produs in zonele respective. O alta sursa financiara a gruparii este reprezentata de colectarea rascumpararilor din partea guvernelor din tarile de care apartin ceilalti ostatici, non-americani.

Dar, odata cu prabusirea pretului petrolului si cu noua politica a Statelor Unite si a Marii Britanii de a nu plati rascumparari, Statul Islamic a conceput un plan prin care ar putea vinde cadavrul.

ISIS l-a decapitat pe jurnalistul James Foley in august.

Acum, gruparea ofera familiei o mostra de ADN pentru a dovedi ca cadavrul este cel al jurnalistului.

„Ei cer 1 milion de dolari si vor trimite probe ADN in Turcia, dar vor banii inainte. Nu vor oferi ADN fara sa primeasca banii”, a precizat sursa.