Persoanele care merg la serviciu cu bicicleta sunt mai fericite decat cele care aleg sa ajunga la birou cu masina, arata un nou studiu aparut in revista Preventive Medicine si preluat de Huffington Post. Desfasurat pe circa 18.000 de englezi care locuiesc la periferie, studiul demonstreaza importanta mersului pe jos si pe bicicleta atat pentru corp cat si pentru sanatatea psihica.

Pe bicicletaFoto: Agerpres

Participantii au raspuns la intrebari despre o perioada de cel putin trei ani consecutivi din viata, intre 1991 si 2009.

Cercetatorii de la University of East Anglia au dorit sa afle daca subiectii s-au simtit inutili, nefericiti, daca dorm prost, iar pe baza raspunsurilor, au acordat fiecarui participant un scor pentru starea de bine.

Rezultatele au indicat ca persoanele care mergeau la serviciu cu masina erau cu 13% mai susceptibile sa se simta sub presiune si incapabile sa se concentreze fata de cele care mergeau pe jos sau cu bicicleta la locul de munca.

Pentru ca rezultatele sa fie relevante, cercetatorii au luat in considerare si alti factori care influenteaza in general starea de bine - cum ar fi veniturile, sanatatea sau existenta copiilor - insa acestia nu au schimbat cu nimic concluziile. De altfel, asa cum subliniaza BBC, cei care au schimbat la un moment dat mijlocul de transport (trecand de la masina la bicicleta sau la mersul pe jos) s-au simtit mai bine.