Regia Autonoma de transport din Paris (RATP) a inchiriat un tramvai special pentru transportarea celor 150 de romi bulgari si romani evacuati dintr-o tabara situata in Saint-Denis, relateaza France 2.

RATP a rezervat un tramvai, declarand ca "este o decizie luata la nivel local intr-o situatie de urgenta, in cazul unui cvasi-blocaj pe linie".

Politia a invitat persoanele evacuate sa ia tramvaiul in grupuri de 10. Acestea au venit cu bagaje voluminoase, biciclete si copii mici, potrivit prefecturii.

Ministrul de interne, Claude Gueant, a declarat ca nu este la curent cu aceste evenimente, dand asigurari ca "ceea ce conteaza este sa stim ce sa facem cu privire la ilegalitati".

Consilierul general Gilles Garnier a trimis o scrisoare prefectului si presedintelui RATP in care afirma ca "aceasta scena mi-a amintit de cinema. Barbati si femei cu pachete, impingand carucioare, unii cu copii in brate, sunt condusi de politisti spre gara pentru o destinatie necunoscuta".

Masura a fost contestata si de presedintele socialist al regiunii Ile-de-France, care a denuntat "inumanitatea si brutalitatea" operatiunii.