Canalele rusesti de televiziune ar trebui sa difuzeze mai putine stiri despre terorism si extremism, a declarat marele muftiu al Rusiei, Talgat Tadzhuddin, in cadrul unei intalniri cu premierul rus Vladimir Putin, informeaza RIA Novosti.

"De fiecare data cand are loc o explozie undeva, se discuta pe marginea ei ora de ora, timp de cel putin doua zile", a spus Tadzhuddin. In schimb, el a sugerat institutiilor media sa acorde mai multa atentie stilului de viata al poporului rus, traditiilor si convingerilor sale.

Tadzhuddin este cel care a propus in luna februarie stabilirea unei "taxe pentru spiritualitate", care avea ca scop strangerea de fonduri pentru construirea de moschei si catedrale. In luna aprilie, liderul musulmanilor din Rusia venea cu o alta propunere, sugerand ca semiluna musulmana sa fie parte din emblema nationala a Rusiei alaturi de crucea ortodoxa.

La ora actuala, minoritatile musulmane reprezinta aproximativ 14% din populatia Rusiei. Unii analisti sunt de parere ca Islamul ar putea deveni religia dominanta in Rusia pana in 2050, avand in vedere rata crescuta a natalitatii in randul musulmanilor.