Coreea de Nord si Rusia au anulat intalnirea dintre presedintele Dmitri Medvedev si liderul nord-coreean Kim Jong-Il programata sa aiba loc la acest sfarsit de saptamana in Vladivostok, potrivit agentiei sud-coreene Yonhap citata de AFP.

"Am inteles ca au anulat summitul planificat" intre cei doi lideri, a declarat un oficial guvernamental sud-coreean pentru Yonhap, sub conditia anonimatului. Potrivit surselor Yonhap, cele doua parti si-au anulat planurile deoarece nu s-a ajuns la aplanarea diferentelor de opinie pe mai multe aspecte propuse pentru discutie.

In schimb, agentia nipona Kyodo declara pe surse ca ar fi vorba de starea de sanatate mai proasta a liderului nord-coreean.

Aceasta vizita ar fi fost prima efectuata de Kim Jong-Il in Rusia din 2002, de la intalnirea cu presedintele de atunci, Vladimir Putin.

Liderul nord-coreean ar dori sa ceara ajutor economic Rusiei, a declarat, marti, ziarul japonez Mainichi Shimbun.

Video Le Figaro: Coreea de Nord nu-si mai poate hrani soldatii

Un jurnalist din Coreea de Nord a reusit sa publice mai multe imagini din tara sa. Daca pana acum stiam ca populatia sufera de foame, imaginile arata ca si armata, piatra de temelie a regimului, incepe de asemenea sa fie afectata de malnutritie, relateaza Le Figaro. "Toata lumea este foarte slabita. In batalionul meu, din 100 de colegi jumatate sufera de malnutritie", povesteste un soldat. Intr-o alta secventa video un militar marturiseste ca nu mananca mai mult de 100 de grame de porumb la masa.