Ministerul moldovean al Afacerilor Externe si Integrarii Europene a transmis joi un comunicat de presa in care se arata nedumerit de comentariul MAE rus privind rezultatele preliminare ale alegerilor locale din 5 iunie din Republica Moldova, relateaza Unimedia.md.

"Este regretabil faptul ca acest comentariu se bazeaza doar pe unele informatii eronate si publicatii tendentioase din presa, care nu reflecta situatia reala si nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Electorale Centrale.

Speram ca MAE al Federatiei Ruse, in toate aprecierile sale, se va conduce de fapte concrete, documentate oficial, care sa evite situatiile cand aceste declaratii pot fi interpretate ca si imixtiune in treburile interne ale unui stat sau incercari de sustinere fatisa a unui candidat electoral", se arata in comunicatul Ministerului moldovean de Externe.

Ministerul de externe moldovean mai declara ca, in ce priveste organizarea si petrecerea alegerilor libere, corecte si democratice, Republica Moldova se conduce de standardele si rigorile Consiliului Europei si OSCE.

Potrivit Unimedia, MAE rus a difuzat miercuri un comunicat in care sustine ca misiunile de observatori internationali au trecut sub tacere numeroase nereguli constatate in timpul alegerilor locale din Republica Moldova.