Un american in varsta de 12 ani, care si-a batut fratele pana cand acesta a murit, ar putea deveni cel mai tanar criminal condamnat la inchisoare pe viata din Statele Unite, relateaza Daily News. Procurorul Angela Corey a declarat ca baiatul trebuie inchis pe viata pentru a preveni alte crime si a insistat ca el trebuie tratat ca un adult. Tanarul este acuzat de crima de gradul intai.

In luna martie, Cristian Fernandez si-a lovit fatele mai mic, in varsta de 2 ani, in cap, pana cand i-a zdrobit craniul, iar copilul a decedat.

Potrivit procurorilor, violenta face parte din natura baiatului. Fernandez si-a recunoscut crima si a marturisit de asemenea ca i-a rupt piciorul fratelui sau in ianuarie.

In prezent Fernandez se afla intr-o celula de izolare, rezervata pentru prizonieri care fie trebuie sa stea in carantina, fie protejati in mod special sau monitorizati indeaproape.

Mama celor doi se afla in acelasi penitenciar, asteptand verdictul, pentru neglijenta si pentru ca ar fi incercat sa ascunda ceea ce s-a intamplat. In varsta de 25 de ani, mama - care l-a nascut pe baiat la varsta de 12 ani - si-a schimbat in mai multe randuri declaratiile cu privire la incident.

Ea nu a sunat la Serviciul de urgenta, ci si-a dus singura copilul la spital cu masina, dupa doua ore de la incident.

Avocatii lui Fernandez au sustinut ca baiatul este "in mod evident o victima". Susana Fernandez si fiul sau au ajuns intr-un centru de plasament impreuna, cand aceasta a nascut la varsta de 12 ani. Baiatul a fost abuzat de tatal sau, care s-a sinucis in fata fiului sau anul trecut, impuscandu-se.