Premierul rus Vladimir Putin este super-eroul expert in arte martiale care conduce o echipa in care apare si presedintele Dmitri Medvedev, descris drept un "gnom" intr-o banda desenata in voga in randul internautilor rusi, relateaza AFP.

Super-PutinFoto: YouTube

Desenele si textele "Super Putin, un om care oricare altul", care pot fi urmarite pe site-ul www.superputin.ru, au fost publicate "un an inainte de sfarsitul lumii".

Rusia va alege in 2012 viitorul presedinte si expertii incearca sa-si dea seama daca actualul locatar de la Kremlin si puternicul sau prim ministru vor candida unul impotriva celuilalt, in conditiile in care cei doi nu au exclus o astfel de ipoteza pana in prezent.

Putin, imbracat in kimono si descris drept un barbat "cu un caracter nordic", reuseste sa salveze un autobuz plin cu masageri, amenintat de explozia unei bombe.

"Voi merge cu peste 80 km/h", murmura Putin, strangand din dinti, inainte de a apasa pe acceleratie. El primeste sprijinul lui Medvedev, imbracat pe jumatate intr-un costum de urs, care isi foloseste iPad-ul pentru a dezamorsa bomba.

Medvedev este recunoscut pentru aplecarea sa pentru gadget-uri electronice iar Putin pentru pasiunea pentru judo, disciplina unde are centura neagra.

In aceasta cursa nebuna, autobuzul este atacat de o multime de zombi care striga "Lasati-ne sa ne alegem guvernatorii" si "Eliberati-l pe Hodorkovski".

"Vrem sa atragem atentia asupra situatiei politice deprimante din Rusia si sa cream un dialog", a declarat pentru AFP unul dintre autorii textelor, Serghei Kalenik, care a subliniat ca o parte a mass-mediei a refuzat sa publice banda desenata deoarece Medvedev este descris drept un "gnom".

In schimb, Putin este "un om ca oricare altul, dar el sufera", deoarece este framantat de contradictii interne, a adaugat Kalenik, in varsta de 25 de ani.