Un pensionar american din New York si-a cheltuit economiile de-o viata pentru a anunta ca sfarsitul lumii va veni pe 21 mai 2011, transmite New York Daily News. Robert Fitzpatrick, fost angajat al companiei de transporturi din metropola americana, a cheltuit pana in prezent 140.000 de dolari intr-o campanie publicitara prin care avertizeaza ca lumea se va sfarsi sambata viitoare.

Ziua Judecatii de Apoi?Foto: Captura YouTube

"Cutremur global! Cel mai mare produs vreodata - Ziua Judecatii de Apoi: 21 mai", se afirma in mesaj, deasupra unei imagini cu orasul Ierusalim si un ceas care indica miezul noptii.

Fitzpatrick (60 de ani) a afisat acest mesaj pe 1.000 de panouri in mijloacele de transport in comun din New York.

El a declarat ca "incerc sa-i avertizez pe oameni despre ceea ce se va intampla", adaugand ca "cei care au intelegerea sfarsitului lumii au o obligatie sa-i puna la curent si pe restul".

Daily News precizeaza ca "mania" lui Fitzpatrick a inceput dupa ce s-a pensionat, in 2006, cand a inceput sa asculte profetiile facute de evanghelistul californian Harold Camping. Acesta sustine, bazandu-se pe unele calcule, ca lumea se va sfarsi la 21 mai 2011.

Publicatia scrie ca evanghelistul a mai prezis odata sfarsitul lumii (6 septembrie 1994), recunoscand apoi ca "poate m-am inselat". Cu toate acestea, Fitzpatrick ramane convins ca lumea se va incheia sambata viitoare: "Va incepe chiar inainte de miezul noptii, ora locala in Ierusalim: va fi instantaneu si global".

Barbatul sustine ca el si ceilati "cunoscatori" vor fi salvati de la distrugere.

Autoritatea Metropolitana de Transporturi a declarat ca nu se opune campaniei lui Fitzpatrick, afirmand ca "e dreptul lui sa-si cheltuie banii cum crede de cuviinta", in timp ce gruparile anti-religioase afirma ca MTA n-ar fi trebuit sa aproba campania publicitara.

Fitzpatrick a declarat ca nu-i pare rau de banii irositi, deoarece 21 mai 2011 "este ziua" in care lumea se va sfarsi.