Violentele din orasul rebel Misrata, asediat si atacat de cateva saptamani de fortele pro-Gaddafi, s-au soldat cu peste 25 de morti si 100 de raniti sambata, potrivit unui medic de la cel mai mare spital din oras, relateaza AFP.

UPDATE Ora 15,45 NATO anunta primele tiruri ale dronelor in Libia

"Primele atacuri ale unui Predator au avut loc sambata in Libia, la inceputul dupa-amiezii", a declarat un purtator de cuvant al Pentagonului. Predator sunt un tip de drona, avioane fara pilot ghidate de la sol.

Purtatorul de cuvant a precizat ca nicio alta informatie legata de aceste atacuri nu va fi oferita.

Statele Unite anuntasera joi ca vor recurge la folosirea dronelor in Libia, ca urmare a solicitarii mai multor state membre ale Aliantei de a inaspri operatiunile aeriene.

Intre orele 08,00 si 17,00, clinica privata Hikma, cel mai mare spital din Misrata, dupa ce fortele lui Gaddafi au ocupat spitalul public, a primit peste 25 de cadavre si 100 de raniti, rebeli si loialisti, a declarat doctorul Khalid Abou Falra.

"Ne lipseste totul aici, echipament, personal si medicamente. Operam pe banda rulanta in toate blocurile", a adaugat el, in conditiile in care salvarile se succed la fiecare 5 sau 10 minute.

Aceasta noua intensificare a violentelor vine dupa ce guvernul a anuntat vineri seara ca se retrage din luptele de la Misrata si lasa triburile locale sa decida ce se va intampla cu rebelii.