Israelul este pregatit sa "opreasca tirurile" contra gruparilor palestiniene inarmate din Fasia Gaza, daca acestea inceteaza focul, a declarat duminica, pentru postul public de radio, ministrul israelian al Apararii, Ehud Barak, relateaza AFP.

"Daca ei nu mai trag, nu mai tragem nici noi", a declarat ministrul, ca reactie la informatiile potrivit carora aripa politica a miscarii islamiste Hamas, care controleaza Fasia Gaza vrea sa se ajunga la o incetare efectiva a focului.

Este pentru prima data cand un lider israelian ia in calcul o incetare a focului, de la declansarea confruntarii cu palestinienii.

"Nu vom putea tolera tiruri de rachete si obuze de mortier" contra Israelului si "vom actiona in functie de ceea ce se intampla pe teren", a adaugat ministrul.

"Nu exista o solutie globala, care sa aduca linistea absoluta", a mai subliniat ministrul israelian.

Sambata, armata israeliana si-a continuat loviturile contra gruparilor armate palestiniene din Fasia Gaza, care au continuat sa lanseze obuze si rachete asupra partii de sud a Israelului, in cadrul celei mai sangeroase confruntari din 2009 si pana in prezent.

In total, 18 palestinieni au fost ucisi, iar aproape alti 70 raniti, potrivit unor surse medicale palestiniene, de la inceputul acestui nou val de violente, declansat joi, de lansarea unei rachete antitanc impotriva unui autobuz scolar, in care a fost grav ranit un adolescent israelian.