Reteaua terorista Al-Qaida a transmis un nou mesaj audio - al treilea difuzat dupa inlaturarea regimului din Tunisia - in care le cere musulmanilor sa se revolte impotriva invadatorilor si ii critica pe noii lideri sustinuti de Statele Unite in Tunisia si Egipt. Potrivit France Presse, anuntul a fost facut, luni, de Centrul de supraveghere a site-urilor islamiste SITE. Mesajul a fost transmis de numarul doi al celulei teroriste Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri si a fost inregistrat - potrivit SITE - inaintea demisiei presedintelui egiptean, Hosni Mubarak.

Al-Zawahiri le-a cerut tunisienilor sa instaureze un regim care sa devina "un model de asistenta si justitie" pentru musulmani. El a mentionat ca Statele Unite l-au abandonat pe presedintele tunisian Zine El Abidine Ben Ali luna trecuta iar controlul asupra afacerilor a ramas "in mainile oamenilor Americii, ale agentilor si soldatilor sai".

Liderul al-Qaida considera ca, in Egipt, situatia este similara, mentionand ca s-a impus ca alternativa Mohamed ElBaradei, fostul director general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica. "Nu stiu unde va fi instalat sediul acestui guvern de tranzitie - la Cairo, la Viena sau chiar la New York?" s-a intrebat Al-Zawahiri.

In final, numarul doi al Al-Qaida a concluzionat ca drumul "este inca lung pana la eliberarea comunitatii islamice de agresorii si invadatorii sai".