Liderul libian Muammar Gaddafi a acuzat al-Qaeda ca se afla la originea "bandelor teroriste" care au provocat victime in randul populatiei, intr-o declaratie in exclusivitate acordata televiziunii sarbe Pink TV si difuzat duminica seara, relateaza AFP.

Colonelul Gaddafi a declarat ca Libia este "complet calma" si ca nu exista tulburari in tara.

Un mic grup de opozanti este incercuit, a precizat Gaddafi, adaugand: "Dar vom rezolva asta".

"Nu sunt incidente in acest moment in Libia si tara este complet calma. Nu exista nimic neobisnuit. Nu sunt tulburari", a spus colonelul Gaddafi.

"Oamenii au fost ucisi de bande teroriste care apartin fara nicio indoiala al-Qaeda", a continuat el.

Liderul libian a facut aceste declaratii in araba iar afirmatiile sale au fost traduse in sarba de postul de televiziune. Declaratia sa a durat aproximativ zece minute.

Pink TV este un post de televiziune privat din Serbia si apartine omului de afaceri Zeljko Mitrovici.

Potrivit presei sarbe, Zeljko Mitrovici si-a oferit avionul propriu fostului presedinte iugoslav (1993-97) Zoran Lilici, pentru a se deplasa la Tripoli. Acesta l-ar fi ajutat sa obtina interviul cu colonelul Gaddafi.

Zoran Lilici intretine relatii stranse cu colonelul Gaddafi de mai multi ani. El a fost trimis in mai multe randuri la Tripoli in anii '90 de fostul presedinte sarb Slobodan Milosevici.

Iugoslavia si Libia au avut relatii stranse in anii '60, atunci cand Belgrad si Tripoli erau membre active ale miscarii tarilor Nealiniate.