Un tribunal din Pakistan a amanat joi, pentru luna viitoare, luarea unei hotarari asupra imunitatii diplomatului american Raymond Davis, arestat pentru ca a ucis doi tineri motociclisti pakistanezi in 27 ianuarie, la Lahore, potrivit Reuters.

Amanarea pentru 14 martie va fi primita cel mai probabil cu dezaprobare la Washington, dupa ce administratia Barack Obama a cerut, in urma cu 2 zile, respectarea imunitatii diplomatice de care beneficiaza angajatii consulari.

"Spanzurati-l pe Raymond Davis" era mesajul unui banner de langa sala de judecata.

Autoritatile pakistaneze se afla intr-o situatie dificila, deoarece eliberarea lui Davis ar starni mania talibanilor aflati in legatura cu Al Qaida care au avertizat deja ca vor pedepsi orice miscare in acest sens. ​

Saptamana trecuta, Pakistanul a respins teza legitimei aparari invocate de american.

Raymond Davis, arestat la Lahore imediat dupa uciderea celor doi motociclisti, "nu a acordat nicio sansa de supravietuire" victimelor sale, "de aceea este vorba in mod evident de crime", a adaugat el.

"Sunt crime cu sange rece. Martorii au declarat ca Davis a tras asupra lor si a continuat sa traga in timp ce ei incercau sa fuga. Este un omor intentionat", a spus Tareen.

El a spus ca "nicio amprenta digitala nu a fost gasita pe pistoalele care se aflau asupra celor doua victime" si ca armele nu erau incarcate, ceea ce pare sa indice ca cei doi barbati nu au incercat sa le foloseasca impotriva lui Davis.

O a treia persoana a murit in urma incidentului armat, dupa ce a fost lovita de o masina americana care a venit in ajutorul lui Davis.