Oficialii din capitala kargaza Biskek au anuntat ca, din cauza limitarilor bugetare, sunt nevoite sa impuste cei aproximativ 10.000 de caini vagabonzi de pe strazile orasului, in loc sa construiasca adaposturi pentru animale, transmite HuffingtonPost.

Un purtator de cuvant al Primariei din Biskek, Pavel Klimenko, a declarat pentru AP ca anul trecut au fost impuscati circa 5.000 de caini maidanezi, deoarece autoritatile nu au avut 300.000 de dolari necesari pentru construirea unor adaposturi.

Oficialul a spus ca, in acest an, cainii vor fi impuscati la primele ore ale diminetii sau in cursul serii, cand strazile nu mai sunt "atat de active". Animalele sunt impuscate de o echipa formata din 10 vanatori si hingheri.

Klimenko a cerut opiniei publice internationale sa nu considere actiunea autoritatilor un "act barbar": "Nu va ganditi la noi ca la niste barbari; nu avem alte variante".

RIA Novosti a scris ca Kirgizstanul se confrunta de mai multi ani cu problema maidanezilor. In august 2010, autoritatile din localitatea Karakol au fost nevoite sa eutanasieze mii de caini. Primarul a declarat atunci ca populatia canina a crescut din cauza majorarii preturilor alimentare.