O ziarista a canalului american de televiziune CBS a fost victima unei agresiuni sexuale in Egipt, unde relata despre evenimentele care au determinat inlaturarea de la putere a presedintelui Hosni Mubarak.

Jurnalista Lara LoganFoto: Captura YouTube

Ea a fost inconjurata de "persoane entuziasmate pana la frenezie", care au izolat-o de echipa sa. Jurnalista Lara Logan a fost supusa unei "agresiuni sexuale brutale si prelungite, inainte de a fi salvata de un grup de femei si de circa 20 de soldati egipteni" - se precizeaza intr-un comunicat de presa dat publicitatii de televiziunea americana.

New York Post a relatat ca cei care au agresat-o pe Logan au strigat "Evreica! Evreica!" in momentul atacului. Publicatia precizeaza ca ziarista, originara din Africa de Sud, nu este evreica.

France Presse relateaza ca agresiunea a avut loc, vineri, in piata Tahrir din Cairo. A doua zi, ziarista a revenit in Statele Unite, fiind internata in spital.

CBS a anuntat ca nu va oferi detalii despre atacul a carei victima a fost Logan si ca nu va mai face comentarii pe acest subiect, precizand ca familia ziaristei "doreste intimitate".

Lara Logan este una dintre cele mai cunoscute ziariste americane de televiziune. In prezent, ea este corespondent-sef pentru afaceri internationale la CBSNews, ea relatand in anii trecuti de pe teatrele de razboi din Irak si Afghanistan.