Fortele de securitate si sustinatori ai gruparilor de opozitie s-au confruntat, duminica noaptea si luni dimineata, in doua localitati din Bahrain, cu cateva ore inainte de demonstratiile planificate in mai multe zone din regat, transmite FoxNews, care citeaza mai multi martori.

Proteste in ManamaFoto: Reuters

Politistii au folosit gaze lacrimogene si gloante de cauciuc pentru a-i dispersa pe manifestanti in localitatea siita Newidrat, in partea de sud-vest a regatului. Martorii au relatat ca mai multe persoane au fost ranite in timpul confruntarilor. Surse spitalicesti au afirmat ca 14 persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

FoxNews precizeaza ca grupari de opozitie din Bahrain au anuntat organizarea unor proteste in cursul dupa-amiezii de luni, primele care au loc in zona Golfului dupa demonstratiile care au dus la debarcarea presedintelui egiptean Hosni Mubarak.

Fortele de securitate si-au intarit prezenta in mai multe regiuni, iar elicoptere ale politiei survoleaza capitala Manama.

Majoritatea siita din Bahrain se plange de discriminarea sistematica la care este supusa de catre dinastia suniita care conduce regatul. Bahreinul este un aliat cheie al Statelor Unite, aici aflandu-se cartierul general al Flotei a 5-a americane.​