Mii de persoane s-au trezit miercuri dimineata in piata Tahrir din centrul capitalei egiptene, Cairo, dupa o noua noapte petrecuta sub cerul liber, in cea de-a 16-a zi de revolta impotriva regimului Hosni Mubarak, relateaza AFP.

"Nu fiti obositi, nu fiti obositi. Libertatea nu a fost inca eliberata", scanda un militant, cu ajutorul unei portavoce, in fata orasului de corturi instalat in spatele baricadelor.

Copii de sapte sau opt ani se plimbau printre manifestanti cu pancarte pe piept pe care se putea citi "Mubarak ucide oamenii", in zorii unei noi zile de manifestatii care cer plecarea de la putere a sefului statului, aflat in aceasta functie de peste 29 de ani.

Numeroase persoane au dormit, ca si in seara precedenta, in jurul tancurilor care blocheaza accesul in piata. Militantii se tem ca daca armata paraseste piata vor fi din nou atacati de partizanii lui Mubarak, dar si de manevre ale soldatilor care i-ar putea obliga sa plece.

Essam Magdi, un jurist in varsta de 35 de ani, se declara nemultumit de formarea unui comitet pentru revizuirea Constitutiei, anuntat in ziua precedenta de putere: "Nu pot exista negocieri atat timp cat Mubarak nu pleaca. O data plecat, vom putea discuta despre orice".

Armata "vrea sa ne impinga spre interiorul pietei. Vor sa ne alunge, pentru asta dormim aici. Ii iubim pe soldati si avem incredere in ei, dar nu avem incredere in cei care ii comanda", adauga el.

"Nu vrem nici un stat militar, nici unul religios. Ce ne dorim noi este un stat bazat pe institutii si pe alegeri", adauga Atif Awad, un tamplar de 34 de ani, membru al Fratiei Musulmane, principala forta de opozitie in Egipt.