​Un nou schimb de focuri intre soldatii thailandezi si cei cambodgieni a avut loc duminica la granita dintre cele doua state, au relatat mai multi martori, citati de Reuters. Acesta a fost cel de-al treilea incident in trei zile produs la frontiera dintre Thailanda si Cambodgia, intr-o zona disputata de ambele tari.

Un martor a declarat ca a auzit cel putin 20 de focuri de arma in apropierea unei zone ce inconjoara Preah Vihear, un templu hindus vechi de 900 de ani. Zona de jungla este revendicata de ambele state.

"Am primit rapoarte despre schimburile de focuri. Nu exista informatii despre posibile victime", a declarat un purtator de cuvant al armatei thailandeze, colonelul Sansern Kaewkamnerd.

Schimbul de focuri de duminica s-a produs in ciuda faptului ca Thailanda anuntase un armistitiu cu o zi inainte. Confruntarile de vineri si sambata dintre cele doua tabere au provocat moartea a cel putin cinci persoane.

Curtea Internationala a decis in 1962 ca templul apartine Cambodgiei. Din acel moment, cele doua parti isi disputa jurisdictia asupra zonei din jurul templului, neinclusa in hotararea Curtii. In plus, Cambodgia si Thailanda nu reusesc sa se inteleaga cu privire la demarcarea frontieriei comune.