​In Tunisia este asteptata, joi, numirea unui nou Guvern, din care sa nu mai faca parte "greii" vechiului Cabinet din regimul Ben Ali, anunta AFP. Premierul tunisian Mohammed Ghannouchi a anuntat, pe 17 ianuarie, constituirea noului Guvern de uniune nationala, la 3 zile dupa fuga din tara a fostului presedinte Ben Ali. Tunisienii au continuat insa sa iasa in strada, cerand inlaturarea de la putere a partidului care a condus tara si in regimul Ben Ali si a reprezentantilor sai din Guvern.

Din Guvernul numit pe 17 ianuarie fac parte premierul Mohammed Ghannouchi (care a ocupat aceasta functie si inainte de inlaturarea de la putere a lui Ben Ali), dar si vechii ministri ai Internelor, Apararii, Finantelor si de Externe.

Mohammed Ghannouchi, un tehnocrat care a condus Guvernul in ultimii 11 ani de mandat ai lui Ben Ali in fruntea tarii, va ramane, insa, la conducerea Executivului.

Pe langa promisiunea ca va elibera toti detinutii politici, Mohammed Ghannouchi a anuntat, pe 17 ianuarie, ca noul sau Cabinet va ordona investigarea tuturor celor acuzati de coruptie si a celor care au acumulat averi uriase in regimul Ben Ali.

In ciuda prezentei, in noul Executiv, a catorva membri ai opozitiei, protestele de strada au continuat, manifestantii cerand remanierea Guvernului.

Tunisia are nevoie de un Guvern care sa conduca tara pana la organizarea de alegeri prezidentiale anticipate, in termen de maximum 6 luni.