Cel putin 50 de persoane au fost ucise si alte 150 au fost ranite dupa ce un atentator sinucigas si-a detonat incarcatura exploziva in fata unui centru de recutare al politiei din Tikrit, in Irak, transmite Reuters. Bilantul atacului de marti dimineata ar putea sa creasca, sustin oficialii locali.

Potrivit informatiilor, atentatorul purta o vesta plina cu explozivi. El s-a aruncat in aer in apropiere de cladirea centrului de recrutare, unde asteptau cateva sute de persoane ce sperau sa obtina un loc de munca in cadrul fortelor de securitate irakiene.

O sursa din politie a afirmat ca in fata cladirii politiei asteptau cel putin 300 de persoane.

Ahmed Abdul-Jabbar, guvernatorul adjunct al provinciei Salahuddin, a spus ca "cine altcineva ar fi putut sa fie decat Al Qaeda, care continua sa ne macelareasca? Ei sunt teroristii".

Potrivit surselor medicale, spitalul din Tikrit este plin de raniti, iar locuitorii au fost rugati sa doneze sange.

Numarul violentelor din Irak a scazut simtitor dupa perioada 2006/2007, scrie Reuters, care precizeaza insa ca impuscaturile si atentatele cu bombe continua sa se produca aproape zilnic.

Tikrit, aflat la 130 de km nord de Bagdad, este orasul natal al fostului dictator Saddam Hussein. Regiunea continua sa fie martora atacurilor intreprinse de islamisti suniti, care se opun autoritatilor siite de la Bagdad.

Militantii islamisti si-au intensificat atacurile impotriva trupelor irakiene dupa ce fortele americane au incheiat operatiunile de lupta, in luna august a anului trecut. Retragerea armatei americane din Irak e programata sa aiba loc in acest an.