Kappa Beta Phi, societatea secreta de pe Wall Street, si-a ales doi noi membri la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o ceremonie eleganta desfasurata la hotelul St. Regis din Manhattan (New York), a relatat Bloomberg. Paul Parker, directorul de achizitii si fuziuni al Barclays Capital, si Josh Harris, unul dintre directorii Apollo Group, au fost primiti in asa-numita "Wall Street's Frat", fondata in 1929.​

Wall StreetFoto: Agerpres

Harris (46 de ani) a fost plasat anul trecut pe locul 655 in lista Forbes al miliardarilor americani.

Potrivit regulilor ceremoniei, noii membri au trebuit sa prezinte un numar artistic in fata societatii. Doi participanti la ceremonie au spus, sub protectia anonimatului, ca Parker a prezentat o inregistrare video a fostilor sai colegi de la Lehman Brothers, ce au incarcat diferite obiecte intr-o capsula a timpului. In 2010, armatorul Peter Georgiopoulos a interpretat o versiune a hit-ului "What a Feeling", din filmul de succes "Flashdance" (1983).

Bloomberg a precizat ca invitatii la cina de gala au avut in meniu salata de homar, creveti, cotlete de miel si inghetata de fistic.

Potrivit informatiilor, cei care fac parte din Kappa Beta Phi refuza sa ofere detalii despre influenta societate de pe Wall Street, iar reuniunile se desfasoara departe de ochii presei. Ziaristii sustin insa ca membrii grupului folosesc pentru adresare diferite titulaturi printre care "Marele Betivan", "Marele Murdar" si "Marele Lenes".

Membrii traditionali ai "fraternitatii bancare" se refera la noii veniti cu termenul de "neofiti", a scris Wall Street Journal. Acestia sunt asezati la mese acoperite cu panze negre.

Kappa Beta Phi a fost fondata inainte de criza financiara din 1929, numarand printre membrii sai unele dintre cele mai importante figuri din domeniul financiar si bancar de pe Wall Street.

Presa a relatat ca Jimmy Cayne si Alan D. Schwarz, fosti directori executivi ai gigantului Bear Stearns, precum si Kenneth Langone, cofondator al Honme Depot, au purtat titulatura de "Exalted Advisory Council (Past Grand Swipe's)" ai fraternitatii bancare. De-a lungul timpului, din grupul secret au mai facut parte Mary Schapiro (actuala presedinta a U.S. Securities and Exchange Commission), Sidney J. Weinberg (presedintele firmei devenita astazi Goldman Sachs Group Inc), Victor G. Paradise (fondatorul Frazier Jelke & Co), Thomas Gates (devenit secretarul apararii in administratia Dwight Eisenhower), Michael Bloomberg (primarul din New York).

"Era o ceremonie nevinovata, era haioasa si avea o atmosfera excelenta", a declarat duminica James “Jimmy” Cayne, fostul presedinte al Bear Stearns Cos., despre reuniunile societatii. Potrivit informatiilor publicate de presa vremii, in momentul in care a fost primit in grupul bancar, Cayne a recitat o poezie despre jucatorii de bridge care sunt directori cu rezultate slabe. Fostul presedinte al Bear Stearns a spus insa ca nu-si aminteste sa fi purtat o rochie cu pompoane, asa cum scriau articolele vremii.

Conform mai multor surse, taxa platita de un membru in 1954 era de 30 de dolari. Unul dintre cei care au participat la reuniunea de saptamana trecuta a afirmat insa ca nu-si aminteste costurile actuale. "Contabilul meu a fost cel care a scris cecul", a spus participantul in timp ce casca, a precizat Bloomberg.​

Citeste aici mai multe despre Kappa Beta Phi.