Comandantul fortelor aeriene din Taiwan a fost retrogradat din functie dupa ce a fost acuzat ca si-a folosit subordonatii la organizarea casatoriei fiului sau, au anuntat oficiali de la Taipei, citati de AFP.

Generalul Lei Yu-chi a fost retrogradat in functia de adjunct al sefului de personal, in timp ce ministerul investigheaza acuzatiile la adresa lui.

Parlamentarii opozitiei au sustinut ca Lei a folosit 50 de ofiteri si soldati pentru a asista la organizarea si buna desfasurare a nuntii, care a avut loc saptamana trecuta la Taipei. La ceremonie au luat parte 800 de invitati.

Potrivit parlamentarului Tsai Huang-lang, generalul a petrecut patru luni organizand nunta, redactand chiar si un "plan de bataie" de 20 de pagini. Tsai Huang-lang a obtinut o copie a documentului, despre care spune ca "e meticulos precum manevrele Han Glory", referindu-se la exercitiile militare pe care Taiwanul le organizeaza in fiecare an.

Lo Chih-chiang, purtator de cuvant al presedintiei taiwaneze, a afirmat ca presedintele Ma Ying-jeou a fost "suparat" din cauza incidentului si a cerut ministrului Apararii sa rezolve "rapid" situatia.