Guvernatorul provinciei strategice Punjab (centru), Salman Taseer, a fost ucis marti, in urma unui atac armat care a avut loc in apropiere de domiciliul sau, in capitala pakistaneza Islamabad, anunta politia locala, citata de AFP.

Potrivit sefului administratiei capitalei, Amir Ahmad Ali, Taseer a murit la spital, dupa ce a fost ranit in shimbul de focuri.

La locul incidentului, in apropiere de piata Kohsar, foarte frecventata de pakistanezii instariti si de straini, solul era acoperit de sange si de resturi de munitie. Potrivit primelor informatii disponibile, una dintre garzile guvernatorului s-ar fi aflat la originea atacului.

Guvernatorul era considerat drept una dintre vocile moderate ale Partidului Poporului Pakistanez (PPP), condus de presedintele Asif Ali Zardari si de premierul Yousuf Raza Gilani.

Ministerul de interne afirma ca guvernatorul provinciei Punjab a fost ucis deoarece era unul dintre partizanii deschisi ai modificarii legii care condamna blasfemia, aparata de partidele si organizatiile conservatoare.