Oficialii Ministerului Sanatatii din Haiti au raportat 64 de noi decese cauzate de epidemia de holera, bilantul urcand la 1.250 de morti. In plus, peste 20.000 de persoane care sufera de aceasta boala sunt internate in spital, pentru tratament, potrivit bilantului oficial, citat de AFP.

Purtatorul de cuvant al Organizatiei Pan-americane a Sanatatii a declarat, dupa izbucnirea epidemiei, ca se asteapta ca aproximativ 270.000 de haitieni sa fie infectati in urmatoarele sase luni pana la un an.

Epidemia a izbucnit in centrul tarii, la mijlocul lunii octombrie. Zona din jurul capitalei incearca sa se recladeasca in urma cutremurului cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, care a ucis circa 250.000 de oameni si a lasat 1,2 milioane de oameni fara casa.

Holera este provocata de o bacterie numita Vibrio cholerae, care se transmite prin apa sau mancare contaminate de materie fecala umana. Se poate trata prin rehidratare si antibiotice, insa avand o perioada scurta de incubatie - intre doua ore si cinci zile, poate fi fatala daca nu este tratata prompt.