Bancherii, managerii fondurilor de investitii si agentii de bursa vor avea telefoanele de serviciu inregistrate din noiembrie anul viitor, a anuntat reglementatorul pietei financiare britanice- FSA, citata de Reuters. Initiativa a fost elaborata inca din 2008 si are ca scop evitarea abuzurilor din piata si de crestere a transparentei tranzactiilor, au explicat oficialii FSA. Inregistrarile efectuate vor fi pastrate timp de 6 luni.

Uniunea Europeană cauta sa armonizeze aceste reguli si pe piata europeana, desi se loveste de nemultumirea companiilor din segmentul financiar care invoca costurile ridicate ale acestor inregistrari.

FSA a estimat ca ar fi vorba despre 16.000 de telefoane mobile, operatiunea urmand sa coste industria aproximativ 11 milioane de lire sterline pentru a configura sistemul şi circa 18 milioane de lire sterline anual, costurile operationale propriu-zise.

De asemenea, băncile vor trebui să ia măsuri pentru a se asigura ca cei urmariti nu vor folosi telefoanele mobile private, a caror inregistrare s-ar putea dovedi complicata din cauza regulilor de confidenţialitate.