Politia greaca a anuntat joi ca a interceptat un al 14-lea pachet cu exploziv, care a fost detonat controlat dupa ce a fost descoperit de personalul Ambasadei Frantei, relateaza AFP.

Update: Un judecator de instructie de la Atena a acuzat de "terorism" doi tineri greci, dupa ce politia a interceptat coletul-capcana la Ambasada Frantei.

Panayotis Argyrou, in varsta de 22 de ani, student la chimie, si Gerassimos Tsakalos, in varsta de 24 de ani, au fost prezentati judecatorului, dar au refuzat sa vorbeasca deoarece "nu recunosc procedura".

Un colet suspect adresat premierului italian Silvio Berlusconi a luat foc miercuri pe aeroportul din Bologna in momentul in care expertii au incercat sa il deschida, fara a rani pe cineva. Marti, un colet cu explozibil adresat cancelarului Angela Merkel a fost descoperit in Germania, autoritatile stabilind ca are legatura cu campania de transmitere de bombe prin posta din Grecia.

In cursul zilei au explodat doua pachete cu bomba la ambasadele Elvetiei si Rusiei de la Atena si alte 3 pachete au fost descoperite inainte de a exploda, intr-un val de atacuri legate de extremistii de stanga.