Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, pare sa nu-si fi pierdut simtul umorului: liderul de la Kremlin a postat pe contul sau de Twitter un link cu titlul "Cum mi-am petrecut vara la locuinta de la tara" la o sceneta in care este parodiata o vacanta bucolica a familiei prezidentiale, relateaza Le Figaro. Gestul lui Medvedev este demn de apreciat, intr-o tara in care caricaturile la adresa liderilor politici au devenit rarisime.

In aceasta sceneta, difuzata de telviziunea STS, Dmitri Medvedev, imbracat in camasa si cu pantalonii suflecati, incearca disperat, alaturi de sotia sa Svetlana, sa se relaxeze, dar cei doi sunt intrerupti in continuu de garzi de corp prea zeloase. "Avem ordine", explica unul dintre ofiteri, cand Dmitri Medvedev se cearta cu el pentru ca nu-l lasa sa-i aduca o galeata cu apa sotiei, care punea muraturi.

In cele din urma, seful statului descopera ca pana si cantecul pasarelelor care se aude nu este real, ci este interpretat de o orchestra ascunsa in spatele unui gard de lemn.

"Suntem aici din vremea lui Brejnev", explica un ofiter, referindu-se la fostul lider sovietic, pasionat de vanatoare si ale carui trofee erau atent orchestrare de aparatul de partid.

Caricaturile si referirile umoristice la liderii rusi au disparut aproape in totalitate de pe televiziuni, dupa ce premierul Vladimir Putin a preluat controlul asupra mediei. Medvedev pare sa fi apreciat gestul, publica marti un link la imaginile publicate pe YouTube.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Natalia Timakova, a precizat ca presedintele Rusiei are "simtul autoironiei".