Liderul spiritual al budistilor tibetani, cel de-al 14-lea Dalai Lama, nu exclude sa se reincarneze intr-o femeie, anunta televiziunea indiana NDTV, citata de RIA Novosti.

"Daca reincarnarea intr-o femeie este mai potrivita, de ce nu?", a declarat Dalai Lama, intr-o conferinta de presa sustinuta la Toronto, unde a inaugurat un centru cultural tibetan.

Presa internationala noteaza ca Dalai Lama a afirmat in mai multe randuri posibilitatea de a se reincarna intr-o femeie. De aceasta data, insa, el a subliniat ca aceasta reincarnare comporta anumite avantaje.

In primul rand, spune Dalai Lama, femeile sunt "biologic mai sensibile la suferinta altora" decat barbatii si, in al doilea rand, o reincarnare in femeie ar fi "mult mai atragatoare" decat imaginea sa actuala.

Dalai Lama a profitat de aceasta ocazie pentru a glumi asupra posibilitatii de a se retrage: "Daca as beneficia de drepturile omului, ar trebui sa am dreptul de a ma retrage".

"Este limpede ca nu sunt cel mai bun dintre cei 14 Dalai Lama, dar nu sunt nici cel mai rau", a adaugat el, pe acelasi ton.