Oamenii de stiinta din China recruteaza cercetatori si exploratori internationali pentru a se alatura unei echipe speciale care are drept scop gasirea lui Yeti, legendara creatura aflata la granita dintre om si maimuta, scrie CNN.

Echipa formata de Wild Man Research Association (HWMRA) din provincia Hubei isi propune sa demareze cautarile in regiunea forestiera Shennongjia, potrivit agentiei de presa de stat Xinhua.

Luo Baosheng, vicepresedintele HWMRA, a afirmat ca in cadrul organizatiei activeaza peste 100 de oameni de stiinta si exploratori care vaneaza aceasta creatura de ani de zile. Ultima expeditie organizata in acest sens a avut loc la inceputul anilor '80.

"Cel mai important, vrem ca membrii echipei sa fie devotati, deoarece ne asteapta o munca foarte grea", a spus Luo. Membrii viitoarei echipe trebuie sa aiba o buna forma fizica si varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani.

Cautarea acestei fantome, denumita "Yeren" sau "Omul salbatic" in China, va costa cel putin 1,5 milioane de dolari, potrivit lui Wang Shancai, membru al acestui grup si arheolog la Hubei Provincial Institute of Cultural Relics and Archaeology.

Cautarile lui Yeti au debutat in China in 1970. Exista peste 400 de rapoarte privind aparitie acestei creaturi, jumatate om, jumatate maimuta, in regiunea Shennongjia. Pana acum, exploratorii au gasit dovezi neconcludente legate de existenta lui Yeti, precum fire de par, amprente de picioare, excremente si culcusuri.

Martorii spun ca aceasta creatura are un mers caracteristic omului, dar este mult mai inalta si este acoperita cu par din cap pana in picioare.

Yeti este cautat si in SUA. Bigfoot Field Researchers Organization (BFRO) pretinde ca este cea mai veche si cea mai mare organizatie care are drept scop gasirea lui Yeti, denumit si Sasquatch.

Potrivit site-ului BFRO, animalul a inceput sa fie denumit Bigfoot de ziaristi in anii '50, dupa ce mai multi oameni au sustinut ca l-au vazut in nordul Californiei.