Miliardarul Donald Trump a sugerat vineri ca ar putea candida la presedintia Statelor Unite ale Americii, precizand insa ca nu a luat inca o decizia finala, dar foarte multi oameni ii cer acest lucru. Cu o "conducere adecvata", America "ar duce-o incredibil de bine", a spus Trump, citat de The Daily Telegraph.

El a adaugat ca este prematur deocamdata sa discute despre un vicepresedinte, dar a ras atunci cand i-a fost sugerat numele lui Sarah Palin, fostul candidat republican pentru acest post.

Declaratiile au fost facute dupa ce miliardarului i-a fost decernat titlul de Doctor of Business Administration al Universitatii Robert Gordon din Aberdeen.

Distinctia i-a fost acordata pentru perspicacitatea in afaceri, viziunea antreprenoriala si pentru proiectele dezvoltate de compania sa in nord-estul Scotiei.

Trump construieste un controversat teren de golf de lux in apropiere, in valoare de 750 milioane lire sterline, despre care spune ca va fi cel mai mare din lume.

Decizia de a-i acorda aceasta distinctie a starnit o reactie negativa din partea doctorului David Kennedy, fost director al universitatii, care a returnat distinctia primita de la aceeasi institutie, in semn de protest.