Directorul adjunct al Primariei din Sofia, insarcinat cu probleme de siguranta, a propus crearea unui fond special pentru situatiile in care se produc seisme, transmite Novinite. Ivan Sotirov a declarat ca "taxa de cutremur" trebuie platita de toti proprietarii de imobile din capitala bulgara.

Sotirov a propus implementarea unei taxe care, potrivit afirmatiilor sale, ar putea fi minimala, dar va trebui impartita intre proprietarii tuturor cladirilor din Sofia.

Oficialul a mai spus ca municipalitatea din Sofia trebuie sa inceapa sa investeasca in protejarea cladirilor importante din capitala, asa cum sunt imobilele publice, precum si in infrastructura.

"Este clar ca noi nu avem resursele sa facem asta", a declarat Sotirov, explicand faptul ca municipalitatea Sofiei nu are suficienti bani pentru verificarea anti-seismica a tuturor cladirilor din capitala. Oficialul bulgar a adaugat ca o investigatie completa a imobilelor din Sofia ar necesita fonduri de miliarde de euro.

Novinite precizeaza ca propunerea oficialului bulgar a venit in contextul in care in Sofia s-au produs recent cateva seisme de mica intensitate, care au provocat panica printre locuitorii capitalei.