Mai multe case au ars, marti, la Detroit, in statul Michigan, dupa ce mai multe cabluri electrice au fost doborate la sol de rafale foarte puternice de vant, provocand incendii, a anuntat presa, citata de AFP. Incendiile, cel putin 20, potrivit Detroit Free Press, sau "cateva zeci", potrivit postului de televiziune WXYZ, au afectat trei cartiere, in vestul orasului. "In tot orasul se intampla acelasi lucru, si anume (exista) cabluri (electrice) la sol, peste tot", a declarat seful departamentului de pompieri din Detroit, Steve Varnas, pentru presa, citeaza Mediafax.

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiilor, dar nu au avut suficiente vehicule si materiale, a declarat capitanul Dan McNamara, din cadrul departamentului de pompieri. Potrivit lui Varnas, rafalele extrem de puternice de vant au rupt crengile uscate ale arborilor, care au luat foc lovindu-se de cablurile electrice.

Politia a deschis, de asemenea, o ancheta asupra cauzelor incendiilor. Rafalele de vant au atins pana la 80 de kilometri pe ora, potrivit serviciului meteorologic. Acestea au contribuit la intensificarea focului, favorizat de seceta. Aproximativ 50.000 de locuitori au ramas fara curent electric, mai scrie Mediafax.