Presedintele venezuelean Hugo Chavez l-a refuzat, duminica, pe diplomatul Larry Palmer, desemnat de Statele Unite pentru postul de ambasador la Caracas, si i-a cerut presedintelui american Barack Obama "sa caute un alt candidat" pentru aceasta functie, relateaza AFP.

"Cum poti crede ca as putea accepta ca acest domn sa vina aici? Cel mai bine l-ai retrage, Obama. Nu insista, iti cer", i-a transmis Chavez lui Obama, in cadrul emisiunii sale radio-televizate 'Alo Presidente'.

Chavez a reactionat astfel la recentele declaratii ale lui Larry Palmer, pe care le-a calificat drept "intervetioniste". Diplomatul american si-a exprimat recent ingrijorarea privind influenta crescuta a Cubei asupra fortelor armate venezuelene, despre care spune ca este "destul de slaba" in moral si profesionalism.

Palmer "nu poate veni aici ca ambasador", a spus Chavez. "S-a descalificat singur incalcand toate regulile diplomatiei (...) Cel mai bun lucru pe care guvernul Statelor Unite il poate face este sa caute un alt candidat", a adaugat liderul venezuelean.