Politia americana a anuntat ca a renuntat la urmarirea in justitie impotriva fostului vicepresedinte Al Gore, acuzat de abuzuri sexuale de o maseuza, din cauza "lipsei de probe credibile", relateaza AFP.

"Politia din Portland si-a terminat ancheta si nu cere nicio urmarire, din cauza lipsei de probe credibile", afirma procurorul adjunct al comitatului Multnomah (Oregon), Don Rees, intr-o comunicare interna.

"Dupa examinarea documentelor furnizate de politia din Portland, impartasesc opinia potrivit careia nu exista materiale" pentru aducerea cazului in fata justitiei, adauga Rees. Maseuza, Molly Hagerty, l-a acuzat pe fostul vicepresedinte american ca a incercat sa intretina relatii sexuale cu ea in timp ce se afla intr-un hotel din Portland, in octombrie 2006, in marja unei deplasari consacrate incalzirii globale.

Documentul obtinut de AFP precizeaza ca Molly Hagerty nu a furnizat niciodata politiei dosarul medical al presupusei agresiuni sexuale si nici rezultatul testului cu dectectorul de minciuni, pe care nu a reusit sa-l treaca.

"Se pare ca doamna Hagerty a fost platita de (tabloidul, n.r.r) National Enquirer (care a publica in premiera acuzatiile) pentru a-si spune povestea. Dl Gore s-a intalnit benevol cu anchetatorii si a negat toate acuzatiile", adauga procurorul adjunct.