Un urias bloc de gheata s-a prabusit din senin asupra unei case din West Sussex, in Marea Britanie - transmit agentiile internationale de presa. Se pare ca bucata de gheata a cazut dintr-un avion.

Un purtator de cuvant al Autoritatii Aviatiei Civile britanice a explicat acest fenomen: gheata se formeaza, de obicei, pe capacele conductelor exterioare. Apa se prelinge afara, iar la mare altitudine incepe sa se formeze gheata. Aceasta continua sa creasca in volum, pana cand aparatul ajunge intr-un strat cu aer mai cald. De obicei, bucatile de gheata se evapora in atmosfera, dar sunt si cazuri mai rare cand acestea ajung pe pamant.

Proprietarii casei au declarat ca dormeau in momentul in care gheata a lovit puternic acoperisul locuintei, producand o gaura cu diametrul de 0,6 metri. "Initial, m-am gandit ca este vorba de un tunet si m-am trezit sa vad ce se intampla. Am vrut sa deschid usa dormitorului, dar nu se misca. Dupa ce am fortat-o, nu mi-a venit sa cred ce vedeam. In acoperis si in tavanul dormitorului se formase o gaura imensa, iar peste tot erau bucati de gheata" - a adaugat proprietarul casei.

Anual, sunt raportate aproximativ 30 de astfel de incidente. Serviciile de interventie din West Sussex au declarat ca a fost cel mai ciudat incident la care au fost apelate sa actioneze.