Peste trei milioane de persoane au luat parte, duminica, la o petrecere desfasurata pe una dintre cele mai aglomerate autostrazi din vestul Germania, transmite Reuters. Evenimentul Still-Life a avut loc pe o portiune de 60 de km din A40, intre Duisburg si Dortmund, care a fost deschisa pietonilor, biciclistilor, skaterilor si familiilor indragostite de picnic.

Petrecere pe autobahnFoto: Agerpres

Petrecerea a fost organizata pentru a sarbatori regiunea Ruhr, Still-Life fiind unul dintre cele mai mari festivaluri in aer liber din istoria Germaniei.

Organizatorii evenimentului au anuntat ca au oferit peste 20.000 de mese pentru ca oamenii sa poata manca, bea si dansa, dar si pentru a prezenta piese de teatru si diverse spectacole de arta.

Un post de radio local a afirmat, de altfel, ca autostrada A40 a fost inchisa din cauza "celei mai mari mese de picnic din istorie". Imagini transmise din elicoptere aratau sute de mii de oameni aflati pe autobahn, unde, in mod obisnuit, masinile circula cu peste 150 km/ora.

Presa germana a scris ca, la un moment dat, A40 a trebuit sa fie inchisa biciclistilor din cauza aglomeratiei.

Hannelore Kraft, premierul din Renania de Nord-Westfalia, a declarat: "este fantastic. Am crescut chiar langa A40 si inca locuiesc in apropiere de ea. Este minunat sa o vezi fara masini dar cu atat de multi oameni si atat de multa diversitate culturala!"

Orasul Essen din regiunea Ruhr este unul din cele trei Capitale Culturale ale Europei 2010. In regiunea Ruhr locuiesc circa 5.3 milioane de oameni.