Patru persoane, intre care un canadian, au fost ranite duminica la Pamplona, in timpul faimoasei curse cu tauri, transmite AFP. Unul dintre raniti a fost impuns de un taur in picior, insa rana sa nu este grava, au anuntat autoritatile. Cursa de duminica, a cincea din cele opt desfasurate in timpul festivalului San Fermin, a fost descrisa de oficiali ca fiind "curata", in ciuda numarului mare de persoane care au alergat impreuna cu animalele.

Festivalul cuprinde opt curseFoto: Reuters

Barbatul impuns de taur in piciorul drept, un spaniol in varsta de 37 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuti participanti la traditionalul Festival de la Pamplona. Rana sa nu este serioasa, au spus medicii.

Alti doi spanioli si un canadian in varsta de 23 de ani au suferit rani usoare, dupa ce s-au impiedicat si au cazut in timp ce alergau cu taurii pe strazile inguste din orasul vechi.

Festivalul cuprinde opt curse, iar cea de duminica a fost a cincea. Fiecare cursa incepe dimineata la ora 8.00 si se desfasoara de-a lungul unui traseu de 825 de metri.

In timpul cursei, mii de persoane incearca sa se fereasca din calea a sase tauri, care sunt eliberati pe strazile din Pamplona. Taurii sunt condusi spre arena din oras, fiind ucisi in timpul coridelor desfasurate in timpul dupa-amiezii.

Din 1911, 15 oameni au murit in timpul curselor cu tauri, iar anual 200-300 de persoane sunt ranite.

Festivalul se va termina pe 14 iulie.