​Rusoaica acuzata de autoritatile americane ca este agent al Moscovei, si pe care presa internationala a descris-o ca fiind o femeie fatala, "nu este Mata Hari", ci o tanara normala, a declarat mama sa, citata de AFP. Irina Kushchenka a spus pentru ziarul "Tvoi Den" ca fiica ei, Anna Chapman, este o femeie independenta, care insa nu se deosebeste de oricare alta fata de varsta ei.

Anna Chapman a ajuns vedeta in Rusia dupa acest scandalFoto: Captura Youtube.com

"Nu cred ca Anna este Mata Hari. A avut viata unei femei normale de 28 de ani", a spus Kushchenka, referindu-se la celebra dansatoare olandeza executata de Franta pentru spionaj in timpul Primului Razboi Mondial. "Ca fosta profesoara, pot sa spun ca niciodata n-a stralucit printre colegii sai. Dar era buna, aproape de varful clasei", a adaugat femeia.

"Anna a fost meru un copil deschis si fericit. I-a iubit mult pe bunica si bunicul ei si a incercat mereu sa le ascunda lucrurile rele care se intamplau in viata ei", a declarat Irina Kushchenka.

"Viata a fost pentru ea munca grea… Nu s-a bazat deloc pe noi. A incercat mereu sa obtina totul de una singura", a completat mama suspectei de spionaj.

Anna Chapman a fost arestata saptamana trecuta in scandalul retelei de spionaj in favoarea Rusiei. Ea este fiica unui fost agent KGB si a fost sotia britanicului Alex Chapman intre 2002-2006. Autoritatile britanice investigheaza acum daca fostul agent si-a recrutat fiica pentru serviciile secrete ruse in timp ce aceasta a locuit la Londra.

Alex Chapman a declarat ca tatal sotiei sale este un ofiter important in fortele securitatii din Rusia.