Christopher "Dudus" Coke, mafiotul aflat la originea recentelor violente din Jamaica, a fost arestat de politie, marti, langa capitala Kingston, informeaza AFP. Incercarile autoritatilor jamaicane de a-l captura pe temutul traficant de droguri s-au soldat, luna trecuta, cu sangeroase lupte de strada, in urma carora 73 de persoane si-au pierdut viata.

"Fortele de securitate confirma informatiile potrivit carora Christopher Lloyd Coke, pe numele caruia politia detine un mandat de arestare in vederea extradarii, a fost arestat in aceasta dupa-amiaza", a anuntat comisarul de politie Owen Ellington.

Christopher "Dudus" Coke este acuzat ca este seful celei mai mari retele jamaicane de trafic de droguri si de armament. Luna trecuta, premierul a semnat un mandat de arest pe numele sau, in vederea unei proceduri de extradare solicitate de Statele Unite inca din august 2009. Acest anunt a provocat insa furia sustinatorilor sai si cele mai grave violente cu care s-a confruntat Jamaica in ultimii ani.