Criza? Care criza? In 2009, cei de la Merryl Lynch au numarat 10.000.000 de milionari in lume; in America sunt 3,1 milioane de milionari, in Asia-Pacific alte 3 milioane, in Europa tot 3 milioane. Belgienii vor si ei sa micsoreze din salarii, scrie Dan Popa pe blogul sau.

“Ecartul dintre salariile din Belgia si cele din tarile vecine pentru aceleasi pozitii este de peste 3,5%. Daca am reduce aceasta diferenta, am putea crea 60.000 de noi locuri de munca”, sustine un studiu al Universitatii din Leuven.

Le Monde preia un interviu acordat WSJ de ministresa Finantelor, Christine Lagarde si in care ea vorbeste despre viitoarea taxa aplicata bancilor, salariile prea mari din sectorul financiar si normal, despre asanarea finantelor publice.

Le Figaro ia in brate problema pensiilor. Dintre constatari: 8% sunt “eronate”, francezii accepta pensionarea la 62 de ani, unele prevederi ale vechilor legi nu se mai justifica. Un “dosar” al pensiilor foarte bine intocmit.

Din Financial Times nici nu stiu la ce sa ma opresc. Toate articolele de pe prima pagina sunt interesante. Multe sunt legate de masurile de austeritate luate ieri de britanici, dar am gasit cateva si despre China si yuanul ei sau despre John Varley, chief executive of Barclays.

WSJ deschide tot cu situatia din Marea Britanie, dar continua cu interviul lui Lagarde de care scriam mai sus, sau despre posibilele noi pierderi ale bancilor grecesti. Mai aflam de ce vrea Lituania in zona euro.

Importanta Europei in lume va scadea in urmatoarele doua-trei decenii, sustine presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Daniel Bouton, ex-PDG al Societe Generale, a declarat in cadrul procesului lui Jeroma Kerviel ca momentul in care s-a constatat frauda traderului a fost socant.

Comenteaza peblogul lui Dan Popa.